Hersteltraining 5

 

Type Hersteltraining 5 / Meditatie
Doel Lichaam én geest ontspannen
Inhoud zit- of ligmeditatie, Mindfulness, bobyscan
Intensiteit Zeer laag
Tips

Een meditatie verwacht je wellicht niet direct als onderdeel van je trainingsprogramma. Het is echter heel belangrijk om lichaam en geest beide te ontspannen. Meditatievormen zoals mindfulness en bodyscsan meditatie kunnen daarbij helpen.

Het is goed om hoer een basiscursus voor te volgen, die worden overal in het land gegeven. Je kan natuurlijk ook veel informate hierover vinden op het internet. Een of meerdere MP3 bestandjes met geleide meditatieoefeningen zou je altijd op je muziekspeler (of telefoontje) moeten hebben staan. Download ze gratis van internet, er staan er honderden op, kies een stem of vorm die bij je past.

Een meditatie werkt vaak beter dan een middagdutje tussen de trainingen door, omdat je je lichaam actief in rust brengt, je ben t na de meditatie energieker en niet duf.

Let op: Ook meditatie is een aspect in het leven van een sporter dat getraind moet worden, ook hier geldt dus dat je het gedurende langere tijd een paar keer per week moet doen om er ook goed in te worden en er de vruchten van te plukken bij wedstrijden. Als je eenmaal in staat bent om te mediteren en het een onderdeel maakt van je dagindeling, heb je hier je leven lang profijt van

Disclaimer

Deze website is zuiver informatief en kan niet gebruikt worden het enige leermiddel of enige bron om de kano(slalom)sport te leren kennen of te beoefenen. Kanoslalom kan fysiek belastend zijn. Trainingsadviezen zijn slechts een aanwijzing, raadpleeg deskundige trainers of medici in geval van twijfel aan je persoonlijke fysieke mogelijkheden.Contact en redactie

Kanoslalom Nederland
Maarten Holdrinet
Mail naar  
Telefoon 06-30283208

Algemene Voorwaarden