Nieuwsbrief Mei 2016

 - - -
-

Nieuwsbrief mei 2016

Items: Holland Cups, Inschrijftool, Duitse wedstrijden

Beste Maarten Holdrinet,

De vorige nieuwsbrief is al weer even geleden. Maar er staat weer veel te gebeuren in de komende maanden, een volle nieuwsbrief dus. Pak je agenda er bij en plan je seizoen!
Ken je (nieuwe) clubgenoten die deze nieuwsbrief nog niet ontvangen? Stuur hem dan even door. Aanmelden voor de kanoslalom nieuwsbrief kan HIER
Heb je zelf nieuws, oproepen of artikelen die interssant zijn voor de Nederlandse slalom gemeenschap? Stuur ze gerust in voor plaatsing op de site.

Als eerste in NL komt de VKC-wedstrijd op 21/22 mei, al kan je inmiddels eerder spreken van een VKC-festival. Zou het lukken om dit jaar weer wat te groeien en een nieuw publiek te trekken? De voortekenen zijn goed. De VKC is gaan samenwerken met OKAWA (studentenkanoclub), dus plastic boten zullen ruimer vertegenwoordigd zijn. Er zal ook een afvaart en een toertocht plaats gaan vinden.

Volmolense Kano Club wedstrijd

VKC 2014

Klik hier voor de uitslagen VKC 2019

De VKC-wedstrijd wordt georganiseerd door de Volmolense Kano Club en wordt gevaren op de Dommel. Bij de watermolen is afhankelijk van de waterstand een flinke stroming. Oefenen op zaterdag is dus zeker aan te raden. Kamperen is mogelijk op de camping "De Volmolen"..


Lees verder


​Er zijn twee dingen interessant om te vermelden:

Er zal weer gewerkt worden met CloudTimer. Dit houdt in dat de organisatie de tijdregistratie niet uitbesteedt, maar zelf ter hand neemt met behulp van CloudTimer. Voor de jurering (poortscheidsrechters) kan (moet!) iedereen helpen. Zeker als je een Android smartphone hebt. Maak dus nu een account aan op CloudTimer.nl, dan krijg je een downloadlink. Het is goed om ook de tutorials even door te lezen.

Inschrijven kan ook via Kanoslalom.nl. Nu Tijdteam niet meer actief is, is er behoefte aan een ander digitaal inschrijfsysteem. De nieuwe inschrijving is gebaseerd om de wintercup-inschrijving en biedt dus de mogelijkheid om direct ook te betalen. Een uitbreiding ten opzichte van de wintercup is dat je een account aan moet maken. Dit maakt de inschrijving gemakkelijker, omdat er al een aantal gegevens bekend zijn, zoals je club en je licentienummer (als je dat hebt ingevuld). Ik ben benieuwd of jullie er gebruik van gaan maken. Inschrijven kan natuurlijk ook nog op de gebruikelijke manier. 

Een week later is de HKC-wedstrijd, Ook met CloudTimer en ook met een mooi zaterdag programma, gericht op sprint en raften. Gezelligheid gegarandeerd in Sint Oedenrode.​

Hooidonkse Kano Club wedstrijd

veel kinderen actief op eddy rode

De HKC-wedstrijd wordt georganiseerd door de Hooidonkse Kano Club (Sint Oedenrode) en wordt gevaren op de Dommel. Sinds ongeveer 2010 heeft de HKC beschikking over een hele mooie trainingsbaan waar je als volwassene prima kan trainen maar ook erg geschikt is voor kinderen. Het is een baan, met de naam Eddy-Rode, waar je als beginner de eerste slagen op stromend water kan maken. Door de houten schotten die in de stroming staan, zijn er mooie keerwaters. Afhankelijk van de waterstand is er ook een kleine surfgolf. Wist je dat er zelfs 's avonds bij kunstlicht fanatiek getraind wordt?

De HKC-wedstrijd maakt deel uit van het Holland Cup circuit. Er is een leuk programma rond de klassieke slalom, zodat het een levendig spectakel wordt. Er is ook een raftwedstrijd en afvaart op zaterdag, dat belooft in ieder geval spectaculair te worden.

De wedstrijd is helaas verschoven naar 5/6 oktober oktober ivm te weinig inschrijvingen.
Als je je ingeschreven hebt voor 19 mei en je kan of wil niet deelnemen op 6 oktober, kan je je inschrijfgeld terugvragen met een mail aan . Het extra werk doe ik graag, maar helaas zijn de kosten (van €1,-) dan wel voor de organisatie, dus laten staan is beter voor de club. Je kan tot 31 september je geld terug vragen dus je hoeft nu nog niet te beslissen.


Zondag is de slalom individueel en ploegen. Direct Inschrijven voor de slalom 


Lees verder


Op 19 juni volgt dan de MKV-wedstrijd.

Maaslandse Kano Vereniging Wedstrijd

 

 

foto oss

De MKV-wedstrijd wordt georganiseerd door de Maaslandse Kano vereniging in Oss  op zondag 16 juni 2019

Er wordt gevaren op het Jos Peters parcours op de Hertogswetering. Uniek bij deze wedstrijd is de start vanaf een glijbaan. Het is een echte vlakwater slalomwedstrijd, maar met een spectaculaire glijbaan aan de start. De wedstrijd wordt in z'n geheel op zondag gevaren en voorafgaand is er tijd om nog even het parcours te trainen. Ideaal dus voor beginners of kinderen.


Lees verder


Of de Genneper molen wedstrijd dit jaar door gaat is nog onzeker.
Wanneer het NK is, is nog niet bekend.

Slalom wedstrijden in Duitsland

LippstadtNog niet zo heel lang geleden gingen de Nederlandse slalomvaarders graag en veel naar Duitse wedstrijden, Voornamelijk in Nordrhein-Westfalen. Deze wedstrijden zijn over het algemeen zeer goed georganiseerd en bieden een groter deelnemersveld, dus iets meer sportieve uitdaging dan de Holland Cups. Zie ook het plaatje van de wedstrijd in Lippstadt. In Schwerte en Dorsten zijn echter een redelijk grote en goede wedstrijd op bijna vlak water, dus voor iedereen toegankelijk. 

Hoe gaaf zou het zijn als er weer of en toe gevaren wordt op deze Duitse wedstrijden door de Nederlanders! Hieronder staan een aantal voorbeelden van wedstrijden met inschrijflink. Spreek ook samen met andere clubs af naar welke wedstrijden je toe wil gaan. Neem tent en /of caravan mee en maak er een mooi weekend op en om het water.

De meeste informatie is te vinden via: www.kanu.de

De Duitse organisaties zijn wel wat punktlicher, dus inschrijving, licenties en telpostindelingen moeten wel in orde zijn!

Succes!

Advertentie:
Kanoslalomshop heet voortaan: ToPaddle kijk in de shop of naar het cursusaanbod
ToPaddle
 
ToPaddle
Not interested any more? Unsubscribe