februari 2016

 - - -
-

Nieuwsbrief februari 2016

Items: kano jeugd weekend, Skayak en Wintercup

Beste Maarten Holdrinet,

Het is hartje winter, maar gelukkig voelt het in ons land weer als lente aan. Dit is de tijd dat slalomvaren in Nederland beter is dan in de Alpenlanden. Wij varen al weer een poosje zonder wanten.

De Laatste Theiner-Wintercup komt er aan. Er mogen nog flink wat inschrijving bij komen, zodat we er de 24 februari in St. Oedenrode een leuke dag van kunnen maken.
En er is een leuk initiatief om een jeugdweekend bij de VKC te doen lees dus snel verder.

Veel leesplezier, Maarten Holdrinet

Landelijk kano-jeugd-weekend in Waalre

groepsfoto kleinSave the date: vierde landelijk jeugdweekend 22/23 juni 2019!

(Tekst: Marlies Jasper)

Na drie jaar al bijna een traditie! Een ongedwongen weekend vol kanoplezier, in verschillende disciplines. Enthousiaste trainers aan de kant, die hun passie overbrengen.
Ongedwongen lunch, ontbijt en BBQ.
Een avondtocht en verder vooral elkaar zien en lol hebben. Schrijf je nu al in!


Lees verder


De Theiner-Wintercup bij de VKC was erg gezellig dit keer, mede door de goede hulp van opbouwers en catering commissie van de VKC. Bedankt!
Cloudtimer werkte weer niet helemaal foutloos, maar er zijn toch uitslagen over 3 runs gemaakt. Er zijn een paar belangrijke leerpunten naar voren gekomen dus de volgende keer moet het goed gaan! Belangrijkste is ondanks de eenvoud van de bediening er toch iets meer aandacht moet zijn voor kleine details. Na een paar keer met Cloudtimer werken weet je dat maar een eerste keer is altijd lastig.

Kijk in het artikel op de website naar de uitslag en schrijf je nog in voor de volgende wintercup in Sint Oedenrode.

Winter Cup Kanoslalom

jacob kl

De Wintercup is een serie van 3 trainingswedstrijden. 

De data zijn:

22-12-2019 MKV Oss, Startlijst en resultaten
26-1-2020 VKC Waalre, Stratlijst en Resultaten
15-3-2020 Finale Winter cup: Gaat niet door ivm corona!

Het is een laagdrempelig evenement waar het trainingseffect belangrijker is dan het wedstrijdresultaat. Om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de deelnemers, worden er 4 runs relatief snel achter elkaar gevaren. Het startinterval is 30 seconden, waardoor de rusttijden niet te lang worden. Zeker als het koud is, is dat natuurlijk erg belangrijk. Deelname aan dit evenement is een goede mogelijkheid om je, ook in het winterseizoen, te meten met je concurrenten en vrienden. Zowel toppers als licht gevorderden kunnen mee doen. Het is een goede gelegenheid om even op zondagochtend een goede wedstrijd te varen. Schrijf je dus snel in! (klik op lees meer)


Lees verder


Skayak

Zoals sommigen wel weten ben ik al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de Skayak. De Skayak is een skateboard kajak. Je kan er mee over gladde vloeren rollen. Je beweegt jezelf voort met een soort peddel met rubber doppen. Mijn doel is om kinderen laagdrempelig kennis te laten maken met de kanosport. Maar wellicht wordt de Skayak ook een rage net als de Space scooter of Oxboard. Om dit te realiseren hoop ik dat de Skayak door Decathlon opgenomen gaat worden in hun programma. Daarvoor heb ik steun nodig van minimaal 100 supporters. Ga naar de site Decathlon Creations en laat een reactie achter. Doen!

Skayakrace


Lees verderAdvertentie: www.kanoslalomshop.nl
​​

 
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe