januari 2016

 - - -
-

Nieuwsbrief januari 2016

Items: Verenigingsoverleg, Wintercup, Wildwater Nijmegen

Beste Maarten Holdrinet,


Het kan nog net voor Driekoningen: Het beste voor 2016! Dat geldt natuurlijk voor jou persoonlijk, de Olympische kandidaten, maar zeker ook voor de slalomsport in de breedte.

We gaan dit jaar van start met een verenigingsoverleg op 14 januari om 19.00 uur in Nieuwegein. Als je mee wil praten over der toekomst van Kanoslalom in Nederland, moet je daar zeker naar toe komen. kijk in de agenda.

Heb je vragen of opmerkingen over de nieuwsbrief, of een bijdrage voor de editie van februari, stuur gerust een mailtje.

Maarten Holdrinet
 

Wintercup 1 in Helmond.

De eerste wintercups in Nederland en in België zitten er al weer op. Er was een klein en gezellig deelnemersveld. Gelukkig zijn er ook weer wat nieuwe jeugdleden actief. Hopelijk zijn er bij de VKC en in St. Oedenrode wat meer deelnemers, inschrijven kan natuurlijk nog steeds.
Beide wedstrijden zijn getimed met de Cloudtimer app. In Helmond ging het in het begin heel goed. maar halverwegen de tweede run kregen we te maken met een haperende server. In Aarschot(B) ging het de hele wedstrijd prima. Al tijdens het uitvaren is de uitslag bekend en gedeeld op facebook!
De volgende wintercup in bij de VKC in Waalre op 24 januari. Schrijf je op tijd in!
​Inschrijflink.

De volgende Belgische wintercup is op 6 februari bij Mava Sauheid, daarna op 14 februari in Leuven. Ook de moeite waard om naar toe te gaan!

Uitslag Wintercup 1 HWC
Uitslag Wintercup 1 Aarschot (B) 

aarschot overzicht
 

Vorige Nieuwsbrief is helaas het item over wildwater in Nijmegen niet gepubliceerd. 
Bij deze alsnog:

Wild water in Nijmegen

wsnOp donderdag 3 december opende minister Schultz van Haegen de Spiegelwaal bij Nijmegen. Als kanovaarders weten we natuurlijk dat je wildwater eigenlijk opent door een eerste bevaring. Die heeft plaatsgevonden op zondag 29 november 2015.

De Spiegelwaal is ontstaan door een geul te graven die de scherpe bocht in de Waal afsnijdt. De loop van de rivier wordt dus korter gemaakt. 
Het verval dat in de 2 klometer van de Spiegelwaal zit, wordt geconcentreerd bij een inlaatsluisje aan de oostzijde. Daar ontstaat een leuke en soms ook stevige stroming.

Reportage van TV Gelderland

 


Lees verder
Advertentie: www.kanoslalomshop.nl

​​

Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe