December 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief december 2015

Items: Wintercup, Test Event Rio, Wild water in Nijmegen, 2e hands boten

Beste Maarten Holdrinet,

Het is winter en er is toch weer slalom nieuws. Toch eerst even een persoonlijke oproep:

Het is belangrijk om de kanoslalomsport in de breedte te laten groeien. Ik ben daarom begonnen met deze nieuwsbrief en heb me ingezet bij de organisatie van een aantal breed toegankelijke evenementen, waaronder de Wintercup. De afgelopen 2 jaar was de wintercup succesvol met zo'n 30 deelnemers en gaf potentie om verder uit te bouwen. Nu zijn we iets meer dan een week voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en zijn er nog nauwelijks aanmeldingen. Dat baart zorgen.

Ik ben wel heel blij dat Theiner-ICT de hoofdsponsor van de wintercup is geworden, zodat we weer een stap kunnen zetten in het goed aanbieden van deze evenementen samen met de vrijwilligers van tijdregistratie, de jury en de gastvrijheid van de clubs.


Schrijf je dus de komende dagen nog in en zorg dat je wat clubgenoten mee krijgt. In Helmond is het water niet te wild, dus zelfs de nieuwe vaarders kunnen mee komen. Lees ook over Martina Wegman en Karin Leenders die naar het Pre-Olympisch evenement zijn geweest in Rio de Janeiro. Martina wist daar de finale te halen!
Wat leuk is en heel actueel: Nieuw wild water in Nijmegen, dat geeft weer wat meer mogelijkheden voor de jeugdopleiding.

​Als je een tweede hands slalomboot of ander materiaal hebt, kan je die te koop zetten via Kanoslalomshop.nl, ik hoop dat er wat mensen zo de juiste materialen kunnen vinden. Als eerste biedt Maarten Hermans daar zijn bijna nieuwe Vajda Copa 2 aan.

Veel leesplezier, Maarten Holdrinet

Winter Cup Kanoslalom

jacob kl

De Wintercup is een serie van 3 trainingswedstrijden. 

De data zijn:

22-12-2019 MKV Oss, Startlijst en resultaten
26-1-2020 VKC Waalre, Stratlijst en Resultaten
15-3-2020 Finale Winter cup: Gaat niet door ivm corona!

Het is een laagdrempelig evenement waar het trainingseffect belangrijker is dan het wedstrijdresultaat. Om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de deelnemers, worden er 4 runs relatief snel achter elkaar gevaren. Het startinterval is 30 seconden, waardoor de rusttijden niet te lang worden. Zeker als het koud is, is dat natuurlijk erg belangrijk. Deelname aan dit evenement is een goede mogelijkheid om je, ook in het winterseizoen, te meten met je concurrenten en vrienden. Zowel toppers als licht gevorderden kunnen mee doen. Het is een goede gelegenheid om even op zondagochtend een goede wedstrijd te varen. Schrijf je dus snel in! (klik op lees meer)


Lees verder

Test Event Rio 2015

rio karin leendersVorige week vond in Rio de Janeiro de eerste grote slalomwedstrijd plaats. Het was het Olympische test evenement. Nederland was daar vertegenwoordigd met twee dames. Martina Wegman nam deel bij de dames K1 en Karin Leenders was daar als official.


Lees verder

Wild water in Nijmegen

wsnOp donderdag 3 december opende minister Schultz van Haegen de Spiegelwaal bij Nijmegen. Als kanovaarders weten we natuurlijk dat je wildwater eigenlijk opent door een eerste bevaring. Die heeft plaatsgevonden op zondag 29 november 2015.

De Spiegelwaal is ontstaan door een geul te graven die de scherpe bocht in de Waal afsnijdt. De loop van de rivier wordt dus korter gemaakt. 
Het verval dat in de 2 klometer van de Spiegelwaal zit, wordt geconcentreerd bij een inlaatsluisje aan de oostzijde. Daar ontstaat een leuke en soms ook stevige stroming.

Reportage van TV Gelderland

 


Lees verder


Advertentie: www.kanoslalomshop.nl

 
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe