November 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief november 2015

Items: NK-2015, Wintercup, coudtimer en Paddle Awards

Beste Maarten Holdrinet,

In deze nieuwsbrief weer veel nieuws. Het lijkt wel of er in de winter meer georganiseerd wordt dan in de zomer. Dat is een goed teken natuurlijk. Komende zaterdag is de landelijke kanodag en de veiligheidstraining bij De Volmolen, maar ook de Theiner-ICT-Wintercup inschrijving is weer geopend.

Allereerst natuurlijk nog even terugkijken naar een mooi NK!

Veel leesplezier en ik kijk uit naar reacties, suggesties en bijdragen voor de volgende nieuwsbrief. Kunnen jullie binnen de clubs ook zorgen dat nieuwe leden zich aanmelden voor deze nieuwsbrief en of de facebookpagina?

Maarten Holdrinet

NK2015

Het Nederlands kampioenschap is weer voorbij, Het was een prachtige dag in Sauheid! Er is sportief strijd geleverd. Bij de heren heeft Maarten Hermans de titel meteen in de eerste run veilig weten te stellen. Hij bleef Marnix Teunissen ruim voor. Marnick van Veghel werd verdienstelijk derde.
Bij de dames werd de spannendste strijd geleverd, Dian Derks wist uiteindelijk haar titel te prolongeren voor aanstormend talent Lena Teunissen en Claudia Leenders.
jureren in de zon


Lees verder

Gerrit van Dalfsen genomineerd voor World Paddle Awards

beeldscherm

De tijdregistratie tijdens kanowedstrijden heeft de laatste jaren op een zeer hoog niveau gestaan. Dit is voor een groot deel te danken aan het tijdteam van Gerrit van Dalfsen. Nadat een team van leden van EKV De Genneper Molen een basis hadden gelegd voor een werkend tijdregistratie systeem gedurende de jaren '80 en '90, heeft Gerrit dit systeem onder handen genomen en geperfectionneerd. Dankzij de inzet en programmeerkennis van Gerrit kunnen we nu direct beschikken over uitslagen inclusief strafsecondes en ranking.


Lees verder

Introductie Cloudtimer

icoon-CloudTimerDe technische vooruitgang is niet te stuiten, ook in de kanowereld. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone op zak. Voor Robert Bouten die op zoek was naar een eenvoudige oplossing om (slalom)wedstrijden te timen, was dit de aanleiding om een app te ontwikkelen waarbij de tijdregistratie gebeurd via smartphone en in de cloud. Het doel is om timing zo simpel te maken als het sturen van een app-je. Inmiddels is de app gebruikt bij verschilklende gebruikt voor verschillende slalomwedstrijden en wordt er getest bij MTB-Downhill en Skieeën.


Lees verder

Winter Cup Kanoslalom

jacob kl

De Wintercup is een serie van 3 trainingswedstrijden. 

De data zijn:

22-12-2019 MKV Oss, Startlijst en resultaten
26-1-2020 VKC Waalre, Stratlijst en Resultaten
15-3-2020 Finale Winter cup: Gaat niet door ivm corona!

Het is een laagdrempelig evenement waar het trainingseffect belangrijker is dan het wedstrijdresultaat. Om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de deelnemers, worden er 4 runs relatief snel achter elkaar gevaren. Het startinterval is 30 seconden, waardoor de rusttijden niet te lang worden. Zeker als het koud is, is dat natuurlijk erg belangrijk. Deelname aan dit evenement is een goede mogelijkheid om je, ook in het winterseizoen, te meten met je concurrenten en vrienden. Zowel toppers als licht gevorderden kunnen mee doen. Het is een goede gelegenheid om even op zondagochtend een goede wedstrijd te varen. Schrijf je dus snel in! (klik op lees meer)


Lees verder

Safety dag op en rond het water,

Safety

 

Als slalom kanoërs varen we voor het grootste gedeelte op aangelegde baantjes waar we relatief veilig kunnen varen. Hierdoor wordt er niet veel aandacht besteed aan redding technieken die je als wildwater vaarder toch zou moeten beheersen. Daarom organiseert de Commissie Slalom een basis cursusdag om dit bij te spijkeren.


Lees verder

 
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe