Oktober 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief oktober 2015

Items: NK, WK, Genneper Molen, Ranking

Beste Maarten Holdrinet,


Afgelopen maand zijn het WK en De Genneper molen wedstrijd is geweest. Deze evenementen laten twee uitersten zien van onze sport. De ene wedstrijd toont wild water slalom op het hoogste niveau, het andere geeft een kijkje aan de basis van onze sport. Oude rotten en nieuwkomers treffen elkaar en zo wordt de passie overgebracht op weer een nieuwe generatie.
We kijken nu uit naar het laatste evenement, het NK in Sauheid. Om je alvast in de stemming te brengen, is er een nieuwe Holland ranking opgesteld. Het NK is de laatste gelegenheid om je positie op de ranking op te schroeven, een uitdaging voor iedereen!

Maar ten eerste: Op facebook zijn er op dit moment 199 volgers van Kanoslalom, Mijn eerste doelstelling is 250 in 2016. Help mee met werven en zorg voor meer volgers van onze sport. Ga naar www.facebook.com/KanoslalomNederland  en druk op de like!

WK Kanoslalom Lee Valley, Londen

In Londen deden 5 Nederlanders mee. Bij de dames waren dat Martina Wegman, Claudia Leenders en Dian Derks. Bij de heren stonden Maarten Hermans en Marnix Teunissen aan de start. Hoewel alle focus op deze wedstrijd stond met het oog op de Olympische startbewijzen. Heeft geen van de Nederlanders zich weten te plaatsen voor de semifinales. De Olympische dromen waren daarmee al snel ten einde. Nederland kan op het EK volgend jaar toch nog startbewijzen behalen, maar de concurentie is dan onverminderd groot en er zal een enorme progressie geboekt moeten worden om kans te maken.

Om toch even te kunnen kijken naar hoe mooi onze sport kan zijn, zijn hier de links naar de winnende runs bij de K1M en K1W:

Links

What is canoe slalom?

Introduction

canoe slalom explained

Olympic games Rio de Janeiro Canoe slalom

Gold medalists:
C2: : Skantar/Skantar, Slovakia
K1:  Joseph Clark, Great Brittain
K1W: Maialen Chourraut, Spain
C1: Denis Gargaud Chanut, France (no video available)


Lees verder

Genneper Molen, Eindhoven

De Genneper molen wedstrijd was weer ouderwets gezellig...
Er is gevaren voor een hogere positie in de Holland ranking, maar ook voor het Nederlands kampioenschap Scholieren.
Youri Welling (HWC) Is de nieuwe Nederlands kampioen. Joes van de Kamp (MKV) veroverde zilver en Marijn van Kilsdonk (HWC) had brons te pakken.

Kijk hier voor de uitslagen: Tijdteam

Holland Ranking

marnix smallHier is de Holland ranking per 9-2016, gemaakt door Elke Klieverik.

Dit jaar is Marnix de leider in de Holland ranking. Hij heeft het stokje overgenomen van Marnick, die nog steeds goed is voor een tweede plaats.
Bijzonder is natuurlijk ook dat in de top 5 zelfs twee dames staan. Dat geeft aan dat de dames het prima doen, maar ook dat er voor de heren nog een uitdaging is.

Wat wordt jouw doel voor 2017?
Kijk ook naar de trainingstips onder het kopje Training als je je positie wil verbeteren! en schrijf je natuurlijk in voor de Holland cup wedstrijden.

Top 5:

 

Rang

Naam

Categorie

Vereniging

%

1

Marnix TEUNISSEN

hk1s

UKC

100,00

2

Marnick van VEGHEL

hk1s

MKV

97,93

3

Dian DERKS

dk1s

HWC

93,37

4

Lena TEUNISSEN

dk1s

UKC

91,13

5

Koen de MARE

hk1s

HWC

89,84


Lees verder

Schrijf je voor 3 oktober in voor het NK in Sauheid!

NK2015

Het Nederlands kampioenschap is weer voorbij, Het was een prachtige dag in Sauheid! Er is sportief strijd geleverd. Bij de heren heeft Maarten Hermans de titel meteen in de eerste run veilig weten te stellen. Hij bleef Marnix Teunissen ruim voor. Marnick van Veghel werd verdienstelijk derde.
Bij de dames werd de spannendste strijd geleverd, Dian Derks wist uiteindelijk haar titel te prolongeren voor aanstormend talent Lena Teunissen en Claudia Leenders.
jureren in de zon


Lees verder


Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe