Nieuwsbrief mei 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief Mei 2015

Items: UKC, Foz D'iguazu, VKC en HKC

Beste Maarten Holdrinet,

We zijn al weer lekker op gang, Bij de verenigingen zijn de trainingen weer begonnen en de UKC-wedstrijd is achter de rug. Er waren meteen weer aan aantal nieuwe jeugdige gezichten.
Internationaal is er op hoog niveau gevaren door het team op de WK voor vaarders onder 23 jaar en junioren. Deze jeugd-WK vond plaats in Foz díguazu in Brazilie. Na prima prestaties in de series, wisten de Nederlanders in de semifinale niet door te dringen tot de beste 10. Helaas zat er dus nog geen finaleplaats in.

Gelukkig is er ook vanalles te beleven in eigen land, lees daarover in deze nieuwsbrief.

Wil je ook een bijdrage leveren aan de Kanoslalom mailing? Zorg dan dat er meer mensen zich aanmelden voor de nieuwsbrief, verspreidt hem ook binnen je club en familie. Een verhaal, artikel of advertentie aanleveren mag natuurlijk ook, neem dan contact met me op. .

Meivakantie bij de Volmolense Kano Club

In de meivakantie is er dit jaar vanalles te beleven bij de Vomolense kano club. Het zo rustige riviertje de Dommel, in de paradijselijke omgeving van De Volmolen, verandert in de Meivakantie dit jaar in een centrum vol activiteiten.

VKC 2014

De VKC-Wedstrijd

bekentochten

De Bekentochten

boatercross

De BoterX

Zaterdag 9 mei is er een BoaterX (spreek uit Botercross). De inmiddels beroemde schans direct voor het clubhuis staat garant voor een spetterend spektakel, maar "de bak" en het traject door de sterke stroming naar de finish bepaalt de uiteindeijke winnaar.

Zondag 10 mei vind de VKC-slalomwedstrijd plaats. Een van de meest uitdagende slalomwedstrijden in Nederland en altijd een sportieve strijd op hoog niveau. De top atleten mengen zich nog even met de aankomende talenten voordat voor hen het internationale wedstrijdseizoen begint.

Vanaf Hemelvaartsdag op donderdag 14 mei staat De Volmolen in het teken van De Bekentochten. Een uniek en kleinschalig evenement waarbij het rustig varen op de Brabantse beken centraal staat.


Lees verder

Jeugd WK, Foz D'iguazu, Brazilië

Kort dagverslag door Michael van den Boogaard, trainer van het slalomteam.
Voor de volledige uitslagen kijk op canoeliveresults.com

Foz do Iguazu 23 april 2015

De kwalificaties van het WK zijn achter de rug. Alle Nederlandse deelnemers zijn er in geslaagd om de semi-finale te bereiken.


Lees verder

Hooidonkse Kano Club wedstrijd

veel kinderen actief op eddy rode

De HKC-wedstrijd wordt georganiseerd door de Hooidonkse Kano Club (Sint Oedenrode) en wordt gevaren op de Dommel. Sinds ongeveer 2010 heeft de HKC beschikking over een hele mooie trainingsbaan waar je als volwassene prima kan trainen maar ook erg geschikt is voor kinderen. Het is een baan, met de naam Eddy-Rode, waar je als beginner de eerste slagen op stromend water kan maken. Door de houten schotten die in de stroming staan, zijn er mooie keerwaters. Afhankelijk van de waterstand is er ook een kleine surfgolf. Wist je dat er zelfs 's avonds bij kunstlicht fanatiek getraind wordt?

De HKC-wedstrijd maakt deel uit van het Holland Cup circuit. Er is een leuk programma rond de klassieke slalom, zodat het een levendig spectakel wordt. Er is ook een raftwedstrijd en afvaart op zaterdag, dat belooft in ieder geval spectaculair te worden.

De wedstrijd is helaas verschoven naar 5/6 oktober oktober ivm te weinig inschrijvingen.
Als je je ingeschreven hebt voor 19 mei en je kan of wil niet deelnemen op 6 oktober, kan je je inschrijfgeld terugvragen met een mail aan . Het extra werk doe ik graag, maar helaas zijn de kosten (van €1,-) dan wel voor de organisatie, dus laten staan is beter voor de club. Je kan tot 31 september je geld terug vragen dus je hoeft nu nog niet te beslissen.


Zondag is de slalom individueel en ploegen. Direct Inschrijven voor de slalom 


Lees verder

 
Watergedicht

Ik kijk met grote ogen naar het wilde water.
Ik kijk met grote ogen naar waar ik wil zijn.
Ik kijk met grote ogen naar het wilde water.
Ik kijk met grote ogen en ik voel me fijn.

Ik zie het spatten,
ik zie het spuiten,
ik zie het spetteren,
Ik zie het schuimen.

Ik kijk met grote ogen naar het wilde water.
Ik kijk met grote ogen naar waar ik wil zijn.
Ik kijk met grote ogen naar het wilde water.

Ik sluit mijn ogen en verdwijn.

 
Mila, groep 8
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe