Nieuwsbrief april 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief April 2015

Items: Kwalificatie 2015, Historie en UKC-Holland cup 1

Beste Maarten Holdrinet,

Het nieuwe seizoen is eindelijk van start. Het Nederlands team is goed van start gegaan tijdens de kwalificatie in Markkleeberg. Maar zullen ze zich in de komende twee jaar een plekje in de top 10 van beste Nederlandse kanovaarders aller tijden weten te verschaffen?
Voor het zover is, ook eerst nog maar eens beginnen met inschrijven voor de Holland cup bij de UKC, dat moet nog dit weekend.

Veel leesplezier met de nieuwsbrief Kanoslalom van April.

Nederlands Team 2015

27 en 28 maart zijn in Markkleeberg nabij Leipzig de kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands team. Er zijn goede en hoopgevende resultaten gevaren. Het was goed om te zien dat na de eerste dag de belangrijkste kandidaten de limieten reeds gehaald hadden. De tweede dag was voor hen nog belangrijk voor de volgorde binnen het team.

Marnix en Maarten

Foto: Marnix en Maarten na hun behaalde kwalificatie (foto: Stijn Leenders)


Lees verder

Historie kanoslalom in Nederland

Wie hebben Nederland vertegenwoordigd op Olympische spelen en Wk's? Wat zijn de plaatsen die behaald zijn?t 
Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van legendarische verhalen te vertellen en te schrijven over de afgelopen halve eeuw. Lees ook het artikel over 50 jaar kanoslalom in Nederland, met o.a. de Europeesche trip van 1968.

Sinds 1969 zijn er Nederlanders afgevaardigd naar internationale kanoslalomwedstrijden. Om een beeetje historisch overzicht te krijgen ben ik in in wat archieven gedoken. De belangrijkste Nederlanders heb ik even op een rijtje gezet, in een all-time best ranking. De eerste Nederlandse deelname tijdens een WK-kanoslalom was in Bourg St. Maurice in 1969. Peter van Stipdonk werd daar 26e (van de 40) en staat daarmee nog net op plaats 11 in het klassement. Alle atleten die voor Nederland uitgekomen zijn, zijn te vinden in een lijst per land. Daar staan nog een aantal verassingen in, altijd leuk om te kijken wat er waar is van de legendes over de gloriedagen van je ouders...

Ansichtkaart Merano


Lees verder

Utrechtse Kano Club wedstrijd

slalom UKC

Uitslagen en startlijst 2019
Team uitslag

De UKC-wedstrijd wordt georganiseerd door de Utrechtse Kano Club. De thuisbasis van de UKC is op de Maarsseveense plasssen. Daar ligt een slalomparcours in een inham vlak bij het clubhuis.
Het is dus een echte vlakwater slalomwedstrijd, maar dan wel op kraakhelder water. De wedstrijd wordt in z'n geheel op zondag gevaren en voorafgaand is er tijd om nog even het parcours te trainen. Ideaal dus voor beginners of kinderen.

De UKC wedstrijd is de eerste wedstrijd van het jaar uit van het Holland Cup circuit.

Wedstrijd UKC wedstrijd
Waar? Westbroekse Binnenweg 2C
3612 AH  Tienhoven (Maarssen, gemeente Stichtse Vecht)
Wanneer? 19 april 2020
Omschrijving Vlak water slalom, stilstaand water.
Voor Wie? Eenvoudig, geschikt voor alle niveaus.
Link UKC slalom

Lees verder


Advertentie
Advertentie

 
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe