Nieuwsbrief maart 2015

 - - -
-

Nieuwsbrief Maart 2015

Items: Agendag 2015, DWD Slalom, OS kwalificatie

Beste Maarten Holdrinet,


Het kanoseizoen 2015 staat weer voor de deur. 
Eind deze maand barst het wedstrijdseizoen los met de kwalificatiewedstrijden in Markkleeberg. Dit jaar staat er extra veel op het spel, omdat in het Pre-Olympisch jaar alles op alles gezet moet worden om het startbewijs voor Nederland veilig te stellen.
Eerst nog even een terugblik op de wintercup.
De wintercup heeft ook een reactie opgeleverd: In 27 september wordt er een MINI-SLALOM bij DWD gehouden.

In ieder geval weer veel leesplezier. ...en daarna natuurlijk veel kanoplezier!

Wintercup finale 2015 St Oedenrode

 

De finale van de wintercup 2015 was zondag 8 februari in St. Oedenrode. Het deelnemersveld was een leuke mix van aspiranten en toppers. Voor iedereen waren er wel doelen of tegenstanders om zichzelf mee te meten.

De waterstand was bijna perfect, goede keerwaters en een stevige hoofdstroom. Gezien het grote aantal poortjes dat gemist is en zelf een zwempartij, was er voor de meesten voldoende uitdaging.

Door het watersportverbond is ook een leuke film gemaakt. Klik hier om hem te bekijken.

HKC


Lees verder

Road to Rio

Dit jaar kunnen de Nederlandse vaarders zich weer internationaal bewijzen. Natuurlijk zijn de atleten al jaren onderweg, maar binnenkort moeten er echt stevige stappen gezet worden op de "road to Rio".

Eind maart barst alles los met een nationale kwalificatie in Markkleeber (Nabij Leipzig, Duitsland). Zie hiervoor ook de kwalificatie kriteria op de website van het watersportverbond. Vervolgens zijn er EK, WK en Worldcupwedstrijden. Hoe je uiteindelijk naar de olympische spelen kan komen staat globaal in het onderstaande schema. Dit Schema is indicatief, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De officiele documenten worden gepubliceerd door het watersportverbond. (klik op plaatje om te vergroten.

Volg natuurlijk onze belangrijkste troeven op weg naar Rio: Maarten Hermans en Claudia Leenders


Lees verder

DWD SLALOM 2015

Door: Aschwin Zax, Wedstrijdorganisator

****
Toevoeging 8 juni 2015: De wedstrijd bij DWD gaat definitief niet door.
****

****
Toevoeging 29 maart 2015: Door corrosie in het dak is Dutch Water Dreams genoodzaakt om een grote verbouwing van het pand uit te voeren. Hiervoor is een extra financiering nodig. DWD hoopt eind september weer operantioneel te zijn, dat echter nog niet zeker op dit moment. Uiteraard heeft dit ook invloed op het doorgaan van de slalomwedstrijd.
****

Goed nieuws voor iedereen die van slalomwedstrijden op uitdagend wildwater houdt. Op 27 september van dit jaar is er weer een slalomwedstrijd bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer.

foto-DWD-slalomwedstrijd

Uitgangspunten voor de wedstrijd zijn een jaarlijks terugkerende wedstijd voor een zo breed mogelijk deelnemersveld. Ik hoop dat veel vaarders een wedstrijd bij DWD als een ambitie zien om naar toe te werken. Het varen van een wedstrijd bij DWD is immers een totaal andere beleving dan het varen van een Holland Cup wedstrijd. Vind je Holland Cup wedstrijden leuk maar ben je ook toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is dit de wedstrijd voor jou!


Lees verder

Agendag Kanoslalom Nederland

Dit is de agenda van Kanoslalom Nederlandagendag

Hier staan de belangrijkste evenementen op voor de Nederlandse vaarders op. Als je wat toe wil laten voegen mail even naar maarten


Lees verderAdvertentie:
Advertentie Kanoslalomshop

 
Kanoslalomshop
Not interested any more? Unsubscribe